Skip to main content

Onze kaart

DE ZWARTE RUITER

Van de tap

Maes 25 CL

€2,90

Maes 33 CL

€3,50

Maes 50 CL

€5,60

Maes meter (10+1)

€29,00

Os Rougeke

€4,00

MORT SUBITE CRIME OF PASSION ! IEJL LEKKER TROPISCH MOR GEVOARLIJK!

€3.50

Twin Cities is the result of the collaboration with our good friends of To Øl from Copenhagen - Denmark.

The idea of this brew is to offer a "wanderlust" of hops, where we sourced hops from 5 different countries and used them in 6 different steps of the brewing process ( mash, beginning of the boil, end of the boil, whirlpool, active fermentation and after fermentation) to give a super complex hoppy profile, extremely layered with floral, grassy, piney, stone fruit, melon and tropical notes with a pleasant lingering bitterness.

Maten, Makkers, Maes op fles

Maes flesje

€2,50

Maes 0,0%

€2,90

Maes Radler

€2,90

Kriek Mort Subite

3.60

Grimbergen Blond

4.90

Grimbergen Bruin

4.90

Zware Bieren op fles

Westmalle Tripel

€4,90

9,5% - Tripel

Westmalle Dubbel

€4,90

7,0% - Bruin

Duvel

€4,90

8,5% - Blond

Duvel Tripel Hop Citra

€6,80

9,5% - Tripel

Duvel 666

€5.50

Voor Duvel 6,66% worden maar liefst zes verschillende hopsoorten gebruikt: de nobele en exclusieve hopsoorten Saaz en Styrian Golding liggen net als bij de klassieke Duvel aan de basis en worden, onder meer door dry-hopping, gebalanceerd met vier vakkundig geselecteerde hopvariëteiten.

Tripel D'Anvers

€4,90

8,0% - Tripel

Vedett IPA

€5,20

% - Hoppig - Fruitig - IPA

La Chouffe

€5,20

8,0% - Blond

Karmeliet

€4,90

8,4% - Tripel

Omer

€4,90

8,0% - Blond

Cornet

€5,70

8,0% - Blond

Lucie

€5,70

8% - Antwerpse Brouwcompagnie.
Voor de liefhebbers van Tripels en Sterk Blond, een krachtig pittig sprankelijke bier.
Gebrouwen volgens een uniek brouwprocede, waarbij ze verschillende soorten thee (!) via een uniek infusieproces blenden in het bier.

Een unieke interpretatie van de krachtige ‘Sterk Blond’ bieren.
Maar let op, dit blondje van 8% kan pittig uit de hoek komen !

Eilandje

€5.50

HopExtravaganza met tropische smaken van o.a. EL Dorado HOp, Cashmir en Sabro Hop.

Aroma’s van Mango, Meloen, Kokos, Tropisch fruit en citrus dansen naar je toe in dit verfrissende hopbommetje. Het bier brengt je naar een tropisch eiland, op het ’t Eilandje in Antwerpen.

Wilderen Goud Blond

€5,70

Wilderen Goud is een blond, vlot toegankelijk en jong hoge gistingsbier van 6,2% Vol.Alc. mét cool glas!

Strandgaper

€5,70

Soon!

Paix Dieu - Is 't volle maan geweest? (Terug van weggeweest!)

€6,80

10% - Tripel
Enkel gebrouwen bij volle maan...

Rochefort Triple Extra

€5,70

NEW

Chimay Groen Strong Blond

€5,70

De Chimay 150 is een authentiek, sterk blond trappistenbier. Het is niet alleen fris en fruitig maar ook smaakvol en krachtig.

Oude Geuze Boon 37,5 CL

€7,20

8% - Oude Geuze - Fris zuur

Vicaris Tripel / Geuze

€6,00

Vicaris Tripel/Gueuze is de ideale dorstlesser voor de warme zomerdagen. Brouwerij Dilewyns werkt voor dit bier samen met een gerenommeerd geuzesteker uit de Zennevalei.

Het bier is door het complexe samenspel van Vicaris Tripel en gueuze een uniek type bier. De scherpe zurigheid van de spontaan vergiste lambiek wordt door de fruitige en zachte Vicaris Tripel in balans gebracht. Het eindresultaat is een rijk bier met een frisse lichtzurigheid en een zachte afdronk.

Rodenbach Alexander

€5.70

RODENBACH Alexander is een ‘foederbier’, gemacereerd met zure kersen. Dit bier met zijn unieke, gebalanceerde palet, fruittoetsen en complexe afdronk is ongetwijfeld één van de beste Sour Ales.

Red By Petrus

€5,70

Soon!

Arabier

€5.50

Arabier, in Esen gebrouwen door De Dolle Brouwers is een zuiver moutbier met een alcoholgehalte van acht percent. Het is een biertje met nagisting in de fles en gehopt met bloemenhop (Nugget en WGV - Whitbread Golding Variety) uit Poperinge.

Gouden Carolus Whisky Infused

€6,70

Gouden Carolus Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade. Een keizerlijk brouwsel om te koesteren.

Cuvée Clarisse Whisky Infused

€6,70

Cuvée Clarisse Whisky Infused is een unieke symbiose van enerzijds de Cuvée Clarisse 9,2% Vol. Alc., die de voorbije jaren reeds een geweldig succes kende en eveneens twee jaar op rij werd bekroond met de Gouden Medaille op de prestigieuze World Beer Awards (2016, 2017), en de Wild Weasel Whisky anderzijds, winnaar van de zilveren medaille op de San Francisco World Spirit Awards. Officiëel uitgeroepen als de Beste Whisky Infused van België!

Sint Bernardus Abt 12

€5,70

10% - Donker

SHOP LOCAL!

Taxandria Golden ale

€5,70

8,0% - Goudblond

Taxandria Copper Roast

€5,70

8,0% - Perfect in balans
TURNHOUTSE TROTS!

Taxandria Porter Stout

€6.00

8,0% - Perfect in balans
TURNHOUTSE TROTS!

Taxandria Peaty Barrel Aged + Whisky Infused

€6,50

SOON

Swiekes Tripppel

€5,20

8,5% - Goudeerlijke Tripel - uit Oud - Turnhout

't Nest Schuppenboer

€5,20

8,5% - Tripel

Corsendonk Agnus

€4,90

7,5% - Tripel

Corsendonk Pater

€4,90

6,5% - Roodbruin

Corsendonk Grand Hops

€4,90

6,8% - Blond

Tempelier Strong Blond

€4,90

is een heerlijk blond bier van Brouwerij Corsendonk, een Belgische brouwerij. Dit bier is gebrouwen met vier exclusieve hopsoorten: Saaz, Strisselspalt, Hallertau Mittelfrüh en Amarillo. Deze hopsoorten geven het bier een fris, fruitig en hoppig karakter met een mooi uitgebalanceerde bitterheid. Het bier heeft een goudblonde kleur met een rijke witte schuimkraag. Het aroma is verleidelijk en complex, met tonen van citrus, kruiden, bloemen en honing. De smaak is vol en rond, met een zachte moutigheid en een aangename hopbitterheid. De afdronk is lang en droog, met een lichte kruidigheid en een vleugje zoetheid. Tempelier Strong Blond heeft een alcoholpercentage van 8%.

Tempelier Strong Blond Amber

€4,90

is een heerlijk blond bier van Brouwerij Corsendonk, een Belgische brouwerij. Dit bier is gebrouwen met vier exclusieve hopsoorten: Saaz, Strisselspalt, Hallertau Mittelfrüh en Amarillo. Deze hopsoorten geven het bier een fris, fruitig en hoppig karakter met een mooi uitgebalanceerde bitterheid. Het bier heeft een goudblonde kleur met een rijke witte schuimkraag. Het aroma is verleidelijk en complex, met tonen van citrus, kruiden, bloemen en honing. De smaak is vol en rond, met een zachte moutigheid en een aangename hopbitterheid. De afdronk is lang en droog, met een lichte kruidigheid en een vleugje zoetheid. Tempelier Strong Blond heeft een alcoholpercentage van 8%.

Gageleer Original

€5,20

Gageleer is een goudkleurig bier dat in het gageleer-glas een mooie witte schuimkop vormt. Het wordt gebrouwen met eerlijke bio-ingrediënten: het fijnste gerstemout, deels afkomstig van lokale Kempense bio boeren, en gagel uit De Liereman (natuurgebied in het Kempense Oud-Tunrhout), zonder additieven of bewaarmiddelen. Gagel is een lage struik die in de voedselarme moerassen van de Kempen groeit. Zijn aromatische bladeren en bloempjes werden al in de Middeleeuwen gebruikt als hoofdbestanddeel van gruut, de toenmalige smaak- en bewaarstof van bier. Dat oude recept is weer tot leven gebracht in de Gageleer. Het bier wordt niet gepasteuriseerd en is daardoor volkomen zuiver en natuurlijk. Gageleer ondergaat een tweede gisting en een lange rijping in de fles, waardoor het zijn kenmerkende smaak krijgt.

Er is een prettig evenwicht tussen het moutige, ietwat zoetige, fruitige en kruidige aroma en een subtile bitterheid. De smaak van de gagel is kenmerkend en uniek: kruidig met een toets van peper en eucalyptus. Het is een verfrissend bier maar door zijn alcoholgehalte van 7,5 volumeprocenten, toch een stevige drank.

Gageleer Superior Dark

€5,20

Gageleer Superior Dark is de donkere variant van Gageleer Original, gebrouwen met donkere mouten van bioologische oorsprong. Gageleer Superior Dark wordt gekenmerkt door een volle maar niet plakkerige smaak en een zacht kruidig aroma van gagel gemengd met karamel, honing, geroosterde mout. Het bruine bier vertoont een mooie lichtbruine schuimkraag. Alcoholpercentage van 8,5 volumepercentage.

Vageblond Tripel

€5,20

Vageblond primeur is een goudgele tripel van 8 vol%, eveneens op basis van de Vageblond tripel. Vageblond heeft al een uitgesproken smaak en een licht fruitig aroma. Dit wordt bekomen door zijn typische gist, maar vooral door het gebruik van een specifieke aromahop (Nelson Sauvin). Deze geef aroma’s van kruisbes, grapefruit en toetsen van Sauvignon Blanc. Echter bij de hergisting op fles werd deze Vageblond tripel eind september verrijkt met een verse groene hopbel (Target) uit onze hof. Door deze hopbel toe te voegen krijg je een zeer fijn hoparoma in de neus tijdens het drinken. Door deze dry-hopping in de fles krijg je ook een sterker gehopt bier zonder bitter te zijn. Het bier schenkt een ruime witte schuimkraag , dik en romig. Het bier zelf is blond, licht gesluierd met toch meer depot door de hopbel. Lekker!

Zwarte Marjan

€5,20

Zwarte Marjan van 6,5 vol% is een zacht fruitbier met een licht zure smaak en is onze nieuwste creatie. Het is een bier geworden met een derde puur braambessensap. “De historie van Zwarte Marjan is best wel intrigerend en het is verbonden aan de kolonie”. Ons leuke etiket vertelt u er alles over. Laat je meevoeren in dit verhaal en geniet van dit frisse zomerbier.

Brussels Beer Project op fles / blik

Delta IPA

€5,70

6,5% - Belgian IPA

Jungle Joy

€5,70

6,6% - Passion & Mango Double

Juice Junkie

€6,00

Juice Junkie is een volmondige, hazy, tropische bom met exotische ananas- en mangotoetsen.

Deze India Pale Ale werd gebrouwen in de New England-stijl, een minder bittere interpretatie van de IPA met een zacht en romig gevoel in de mond. Het gebruik van havervlokken, een minder flocculerende gist en het uitsluitend gebruik van aromatische hop veranderd de smaak van deze IPA's volledig.

Summerdrinks

Desperados

€4,70

Desperados Bucket 6 stuks

€25,00

Strongbow op fles

Strongbow Apple Cider Red Berry

€4,20

Strongbow Apple Cider

€4,20

Strongbow Apple Cider Bucket 6 stuks

€23,00

Suggesties – OP = OP

HAPKIN ACTIE OP = OP

3.00

BBP Brewstergang

8.00

In samenwerking met Pink Boots Society, White IPA is. Gebrouwen door vrouwen!

BBP Lazy Panda

5.50

Gemaakt met Belgische hop en 85% gerst van regeneratieve landbouw net buiten Brussel. Het is citrusachtig en grasachtig, licht zoet en bitter. Met Lazy Panda voelt elke dag als een luie zondag; en wie houdt er nou niet van Panda's, toch!

Papegaai

4.90

Papegaei is een blond bier met een alcohol volume van 8%. Het bier is licht drinkbaar en heeft een rijk boeket van hoparoma’s. Papegaei wordt bereid met verse hopbellen, d.w.z. de hopbellen worden gedroogd maar zijn niet verwerkt tot extract of pellets en behouden dus hun natuurlijke vorm (en smaak!). Het beslag (mout) van Papegaei bestaat uit gerstemout, tarwemout en haver. Papegaei is een bier van hoge gisting en met nagisting in de fles.

Kerel Kaishaku

6.50

Kerel Kaishaku is een bier van 15%. Het staat voor een Japans zelfmoord-ritueel. Het hoge alcoholpercentage wordt bereikt doordat de brouwers naast de oude gist ook nog een magische Japanse Sake gist hebben gebruikt. Een pittig bier dat je met aandacht moet drinken.

Middenvakrijder

5.50

Heerlijke Sunny Session IPA die slechts 3,1 % alcohol bevat. Dit fris en fruitig biertje bevat 3 verschillende soorten hop.

Schuppenboehoe

5.50

Blond volmondig bier met een alcohol volume van 10%, fruiting aroma door toevoeging van koriander en het gebruiken van cascade als aromahop, licht bittere en kruidige afdronk. Halloween editie.

BBP Arigato Tokyo

6.00

Koichi Fugita was een van onze eerste buitenlandse distributeurs, hij ontwikkelde BBP in Japan verder dan we ooit hadden verwacht... een paar duizend liter bier en één Taproom in Shinjuku later, besloten we te stoppen met verre export om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en verantwoordelijker te zijn in de manier waarop we zaken doen. De herinneringen zijn er en ons respect voor Koichi en voor Japan is onaangetast. Bedankt Koichi, bedankt Shinjuku, bedankt Tokio, bedankt Japan. Arigato Tokyo is ons vloeibare afscheid.

BEEERS IN ENGLISH

Tongerlo Blond

4.90

Schuppenboehoe

5.50

Schuppenboer Summer

4.90

Papegaai

5.20

La Trappe Quadruple

6.00

BBP Arigato Tokyo

6.00

Kerel Grapefruit Ipa

5.00

Kutbier

5.50

Early Summer

6.00

Funky Falcon

6.50

Supreme Raspberry Sour

6.00

Fris

Aquila (Plat water)

€2,90

Mattoni (Bruiswater)

€2,90

Royal Crown Cola / Zero

€2,90

Fanta

€2,90

Sprite

€2,90

Thomas Henry Tonic Water

€3,60

Thomas Henry Bitter Lemon

€3,60

Thomas Henry Ginger Ale

€3,60

Thomas Henry Mystic Mango

€3,60

Thomas Henry Pink Grapefruit

€3,60

Thomas Henry Botanical Tonic

€3,60

Thomas Henry Ginger Beer

€3,60

Looza Orange / ACE / Appel

€2,90

Pomton

€6,50

Cécémel

€3,00

Fristi

€3,00

Lipton Ice T / Green / Zero (33 CL)

€3,00

Nalu / Tropical

€3,90

Red Bull / Light

€3,90

Warm

Koffie

€2,80

Thee

€2,80

Hotcémel

€3,00

Snacks

Lays chips

€2,00

Croque Monsieur uit 't vuistje

€4,00

Croque Monsieur uit 't vuistje + Fris *Middagactie tussen 12u00 - 13u30

€6,00

Sterk / Apero

Witte Wijn

€4,60 (fles €19,00)

Wit fruitig

Rode Wijn

€4,60 (fles €19,00)

Rood

Rosé

€4,60 (fles €19,00)

Rosé

Martini Bellini

€6,20 (fles €25,00)

GANCIA PROSECCO

5,50 (fles €28,00)

Ricard

€3,50

Baileys / Amaretto

€5,70

Safari / Passoa / Malibu

€5,20

Mandarine Napoleon

€5,70

Tanduay Asian Rum Silver

€5,70

Tanduay Asian Rum Gold

€6,00

Tanduay Asian Double Rum

€7,50

Russian Standard Vodka

€5,70

Pushkin Red / Black

€5,20

Russian Standard Vodka + Red Bull

€9,50

Pushkin Red / Black + Red Bull

€8,80

Larios Dry Gin / Pink /

€5,70 / 6,20 / 6,70

Jim Beam White

€5,70

Kentucky Straight Bourbon Whisky

Jim Beam Black

€6,30

Extra Aged Bourbon

Maker's Mark

€8,00

Benromach Single Malt Whisky

€11,00

Shanky's Wip Whisky Likeur

€6,00

Tequila Camino Real

€5,70

Tres Generaciones Tequila Plata

€11,50

Blue Thrill

€4,90

+ supplement fris 2-mix-it-up

Sterke dranken ook per fles verkrijgbaar

Mix

Jim Beam Whisky Sour

€7,50

Jim Beam - Lime Juice - Sugar - Eggwhite

Zwette'n Stormy

€9,50

Bacoo 7 Years + Thomas Henry Ginger Beer + Angostura Bitters

Cocktails & Shots

Una Paloma Blanca

€9,50

Tequila Camino Real - Thomas Henry Pink Grapefruit - Agave siroop - Grapefruit Slice

Jaegermeister / Jaegerbomb

€4,30 / €4,90

Shot van't schap

€3,50

Camino Real Tequila

€4,30

Tres Generaciones Plata

€9,00

B52

€5,00

Alcoholvrij + Alcoholarm

Maes 0.0

2.90

Vicarus Nano

5.00

Desperados 0.0

4.70

Strongbow 0.0

4.20

Red Berries 0.0

GOD

5.20

Het lekkerste alcoholvrij bier op de planeet. (zeggen zij) Een bier waar onbevreesd mee geklonken kan worden op memorabele momenten. Samen met de Halense brouwerij Anders slaagden we erin om een uitzonderlijk hoppig, IPA-conform 0% bier te presenteren: Good Old Days. Kortweg 'GOD' voor de vrienden.

Gageleer 0.0

4.70

La Trappe 0.0

5.20

Vandestreek Non Alcoholic Ipa

5.70

Cornet 0.0

4.70